İbrahimlere Af Geldi


Saat 15.00'te Akaretler'deki kulüp binasında biraraya gelen yöneticiler, her iki oyuncunun da yeniden Siyah-beyazlı takıma dönme kararı alırken, Beşiktaş Kulübü alınan bu kararı resmi internet isitesinden yazılı olarak şöyle duyurdu:

"Yönetim Kurulumuz, bugün Akaretler'deki kulüp binasında yaptığı toplantıda İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman ile ilgili konuyu görüşerek, iki futbolcunun affedilmesine karar vermiştir. Yönetim Kurulumuz'un konu ile ilgili açıklaması:

Beşiktaş Kulübü'nün; formasına, Başkanı'na, Camiası'na, Yönetim Kurulu'na, Kulübü'ne karşı saygısız davranış ve tutumlarda bulunan futbolcularına, geçmişte örnekleri olduğu gibi en ağır cezayı vermekte tereddüt etmediği ve Beşiktaş'la ilişkisini keserek, her zaman etik değerleri önemseyerek ilkeli davrandığı kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Bu bağlamda kamuoyunun malum olduğu üzere, Takımımız'ın 1. etap Avusturya kampında futbolcularımız İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman arasında yaşanan olaydan sonra da Yönetim Kurulumuz, ogün için alınması gerekli ve doğru olan radikal bir karar alarak iki futbolcunun kaptanlıklarını almış, süresiz kadro dışı bırakarak ağır para cezası vermiştir.

Hoş olmayan bu olaydan sonra her iki futbolcumuz da yaptıkları hatanın farkında olduklarını kamuoyu ile paylaşmış, Başkanımız'dan, Camiamız'dan, Yönetim Kurulumuz'dan, Teknik Ekibimiz'den, futbolcu arkadaşlarından af ve özür dilemişlerdir. Ayrıca, Beşiktaş'tan ayrılmak, başka bir takımın formasını giymek istemediklerini ısrarla belirtmiş, çalışma programlarını eksiksiz uygulamışlardır. Formalarına sadakatlerini ve Beşiktaşlılık duygularını da her fırsatta dile getirmişlerdir.

Diğer taraftan bahse konu iki futbolcumuzun neticede Milli Takım'da defalarca oynamış, Ay-Yıldızlı Takımımız'da yan yana mücadele etmiş, geçmişten bugüne sahada formalarını son damlasına kadar terletmiş, Türk Sporu'na hizmet eden değerli futbolcular olmaları üzerine; başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız, Divan Kurulu Başkanımız, Camiamız, taraftarlarımız ve spor medyasının büyük bir kısmı da İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın affedilmeleri yönünde görüşlerini ve duygularını bizlerle, kamuoyu ile paylaşmışlardır.

Yönetim Kurulumuz, tüm görüşleri detaylı bir şekilde inceledikten sonra, iki futbolcunun yaptığı hatanın asla Başkanımız'a, formamıza, Camiamız'a, Yönetimimiz'e, Teknik Heyetimiz'e yönelik olmadığını, tamamen aralarındaki anlık kişisel bir tartışma neticesinde meydana geldiğini, futbolcuların bugüne kadar olan futbolcu kişilikleri, aldıkları ağır cezaya rağmen başka bir takıma gitmek için en ufak bir düşünce ve tavır sergilememeleri, aksine tek düşüncelerinin Kulüpleri'nde kalma arzusu olması beyanları ve olay sonrasında üzgün, pişman, saygın davranışlarını göz önünde bulundurmuş ve teknik heyetin de görüşleri alınarak İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman'ın para cezaları ve kaptanlıklarının alınmaları geçerli olmak üzere affedilmelerine oybirliği ile karar verilmiştir.

Her iki futbolcumuz da affedilmeleri halinde takımımızın yeni kaptanlarına, tecrübeli futbolcular olarak destek vereceklerini, her şekilde saygıyla yanlarında olacaklarını, onlarla kenetlenerek takımımızın başarılarında katkıda bulunmak isteğinde olduklarını beyan etmeleri tarafımızdan memnuniyet verici bulunmuştur. Beşiktaşlılık duruşu; kişilere sadece ceza vermeyi değil, gerektiğinde affetmeyi de gerektirir.

Sizce karar doğru mu?
Bence doğru.İbrahim Toraman gibi bir oyuncuyu kaybetmemek için bile buna değerdi. İbrahim Üzülmez bana göre zaten ortalığı karıştıra. Onu affetmesende olurdu :)

(resim ve haber ntvspor'dan)

0 yorum: