Fenerbahçe Sezon Öncesi İncelemesi


Ligler başlamadan önce bir inceleme yazısı yazmak istedim. Önceliği Fenerbahçe'ye verdim. Diğer 3 büyüklerin inceleme yazılarıda ileriki süreçte gelecektir. Neyse yazıya geçeyim.

Öncelikle sezon bittikten sonra Fenerbahçe'nin iskelet kadrodan kayıp vermemesini düşünüyordum ve öylede yaptılar. Üstünede bir kaç takviye geldi ama Mehmet Aurelio'dan olundu ne yazık ki. Gerçekten çok büyük bir kayıp. Öyle yeri Selçuk ya da Maldonado ile dolacak birisi değil. O bölgeye bir transfer cidden şart. Şöyleki bugün Fenerbahçe ile ilgili ön inceleme yazısı yazacağımı kafamda planlamıştım ve FB TV'de bir maç bulabileceğimi düşünerek açtım ve Kadıköy'de ki Sevilla maçı geldi şansıma. Hani Carlos'un sakatlandığı maç. Şöyle Zico'nun Fenerbahçesi'ni izledim. Bir de MTK maçında Aragones'in Fenerbahçesi'ni izledim. Gerçi kadroda ufak değişiklikler var ama Aragones'in Fenerbahçesi'nin ne kadar ağır bastığı görülüyor. Tabi Sevilla kim MTK kim diyebilirsiniz ama ne de olsa ön inceleme yazısı diye lafı kıvırıyım.

Selçuk'u özellikle izledim. Topa basamıyor, top dağıtamıyor üzerine bir de basit top kayıpları yapıyor. O günkü MTK maçında fena değildi ama tabi o maçta bir ölçü değil. Fenerbahçe'nin Ön Libero Adayları ve Elindekileri hakkında yazıma bir bakın derim.


Tabi sezon öncesi kemik kadrodada sakatlıklar yaşandı. Avusturya kampının ilk gününde Deivid'in ayağının kırılması herkesi üzdü ve bütün planları alt üst etti. Daha sonra Vederson'un en az 2 ay sahalardan uzak kalacağı haberi geldi. Bir anda düşündüm eyvah Carlos sakatlanırsa ne olur diye ama Aragones sağolsun hazırlık maçlarında Gürhan kardeşimize şans vererek onu kazandı. Bu sene onuda çokca görebiliriz Fenerbahçe forması ile.

Aragones'e gelirsek gerçekten çok önemli bir hoca. Euro 2008'de ki İspanya'yı izleyen vatandaşlar ne kadar muhteşem bir orta saha yarattı demiştir. Şimdi o orta sahayı Fenerbahçe'de yaratmaya çalışıyor. İspanya ile Fenerbahçe orta sahası tabikide bir olamaz. Elinde iyide oyuncular var ama sağlam bir ön libero şart. Ligde giderde Fener ama asıl hedef Şampiyonlar Ligi. Tabi İspanya'nın şampiyonluğu ile bir anda gündeme oturdu kendisi. Fenerbahçe ile imzalamasına ben dahil herkes şaşırmıştır. Bilindiği gibi Fenerbahçe hedefi yüksek olan bir kulüp ve tam Aragones'e göreymiş. Geldiği anda disiplini oturttu. O Brezilyalıların doğum günü kutlamalarında un-yumurta olayları falan yasaklandı. Oyuncularından en iyi verimi alabilmek için yüklendikçe yüklendi ve yararınıda gördü. Tabi futbolcularda ilk zamanda zorlandılar ama alıştıklarını her röportajlarında dile getiriyorlar. Şimdi gözler Aragones'te bakalım takımı ligde ve CL'de neler yapacak diyip Aragones ile ilgili bölümü bitiriyorum.

Mevkilere biraz göz atalım. Kale Volkan'a emanet. Kezman'ı gönderip yabancı bir kaleci alınır diye düşünüyordum ama Aragones'in Volkan Babacan'ı 2 ay içinde muhteşem bir hale getireceğini söylemesi ile hem taraftarların hem de Aziz Yıldırım'ın yüreğine su serpti. Diğer yedek ise Mert Günok. Volkan Babacan'ı az çok Fm oynayanlar tanır. Hep gelecek vaadeden çok iyi bir kaleci olarak gösterirler. Hem Fenerbahçe kazanacak hem de Milli takım. Sağ taraf Gökhan Gönül'ün bırakmaz orayı. Zaten Aragones'in hemen gözüne giren bir futbolcu. Yedeğide Zico'nun gitmesi ile takıma yeniden katılan Önder. Göbekte bir problem yok Edu-Lugano ikilisi birbirleriyle oynamaya alıştılar. Edu kendi kalesine gol atma huyundan kurtulduysa Fenerbahçe sağlam bir defansa sahiptir demek. Geçen sene en büyük sorun burasıydı bakalım Aragones'in gelişiyle takım ne kadar az gol yiyecek. Can Arat ve Yasin Çakmak bu ikilinin yedeği. Sol taraf tecrübe abidesi R.Carlos'a ait. Yedeği Vederson sakat ama yukarıda belirtmiştim Gürhan Gürsoy diye bi yetenek var. Aratmaz Vederson'u hatta daha çok katkı getirir.

Orta sahanın sağı Kazım Kazım'a emanet. Deivid'in yokluğunda hep 11 oynayacaktır. Performansının hep aynı seviyede kalması dileğiyle. Yedeği geldiği günden bu yana hiç bir türlü gelişme gösteremeyen Ali Bilgin. Ha yeni transfer Burak'ı yazmayı unutuyordum az kalsın. Onuda sıkça göreceğiz Kazım'ın yerine gireceğinden dolayı. Antalyaspor'da beğendiğim bir futbolcuydu. Beşiktaş aldığı zaman 12'den vurdu demiştim ama verdiğimiz şansları bir türlü değerlendiremedi ve Holosko takasında Manisa'ya gitti. Burada kendini bulu ve takımın düşmesi ile ayrıldı ve Fenerbahçe ile anlaştı. Sol taraf Uğur Boral'a emanet. Ondaki gelişimi hayretle izlemekteyim. Dani Alves'i halen nasıl rezil ettiği gözlerimin önünden gitmiyor. Yedeği yok kadroda şu anda. Emre gerektiğinde sol taraftada oynayabilir. Ortada Alex-Emre oynasın. İleri uçtada Semih-Güiza. Şimdilik Deniz, Maldonado, Tümer, Selçuk gibi yedekler var. Forvet ikilisinin yedekleri de İlhan ve Kezman.

Eğer Aurelio kalsaydı bana göre şöyle bir onbir olacaktı;

(paintle anca bu kadar napalım :) )

Genelde takım hakkında olumlu konuştum. Bakalım bu sezon neler yapacaklar çok merak ediyorum. Eğer Xabi Alonso ya da o tip bir libero alınırsa Fener'den korkulsun diyerekten yazımı bitiriyorum.

Kalın sağlıcakla!

0 yorum: