Fenerbahçe 2-1 Partizan


RTS Sat kanalında verecek diye görünüyordu ama maç saati orada basket maçı vardı. Maç öncesi 10 dakika kadar bir araştırma yaptım ve RTS 1 kanalında olduğunu öğrendim. Frekansları girdim ama şifreli idi kanalda. Donanım Haber Forumları'nda çanağı falan çevir diye arkadaş yazmıştı. Uyguladım ve oldu. Semih'in golüne yetiştik babam ile. 15. dakika falanda kanalı açtığımızda. Babam Fenerbahçe'li olunca doğal olarak Partizan maçını izledik. Ondan dolayı sadece bu maç hakkında yazacağım. Ekipte 3 tane Galatasaray'lı arkadaş var. Biri muakkak izlemiştir. Maç hakkında bi şey karalarlar. Neyse maç hakkındaki yazıma geçiyim.

İlk maçta biri sakat diğer 3'ü olimpiyatlarda olan oyuncuları dönmüştü Partizan'ın. Bu dört oyuncuda ilk onbirde başladı. Hatta Tosic frikikten öyle bir gol attı ki Volkan sadece topu izledi. Maç öncesi yazımda Emre, Edu ve Selçuk'un oynayamayacağını söylemiştim. Semih kadrodaydı ama maç saatine kadar oynuyup oynamayacağı belli değildi. Maç başlamadan önce ilk 11'de Semih'in ismini görünce sevinmiştik. Harbi golcü bu adam ya. Yine golünü attı hem de sakat sakat oynadığı bir maçta. Aragones'e yine cevabını yolladı. Bu sezon Fenerbahçe'nin kendi sahasında oynadığı ön eleme maçlarında boş geçmedi ve toplam 5 gol attı. Tek forvet oynatsa da çift forvet oynatsa da her zaman ben oynarım cevabı yolladı. Edu'nun yerine Yasin oynadı ve allah emanet orası demiştim. Lugano daha beter oynadı. Top kaçırdı, adam kaçırdı ve bi de kendi kalesine gol atmıştı ki ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. Gereksiz heyecan yapsada Yasin fena oynamadı. Selçuk yerine oynayan Maldonado ise formayı kolay kolay bırakmayacağının sinyalini verdi son iki maçta. Hele uzaktan vurduğu bir şut vardı ki şut atmayı bilmiyor diyenlere cevap nitelikteydi.


Fenerbahçe maça baskılı başlayan taraftı. Alex'in şekillendirdiği ataklarda özellikle Fenerbahçe kanatlardan etkili oldu. Önceki maçlarda herkes kanatların ne kadar etkisiz olduğunu söyleyip durdu. Önliberodan önce kanatlara takviye yapılsın dendi. Kazım halı saha futbolcusu, Uğur ise geçen seneki Sevilla maçında bu yana yok dendi. İkiside fena maç çıkarmadı. Hatta Uğur Boral, Semih'in gol asistini yaptı. Partizan kalesinde daha çok Güiza ile etkili oldu Fenerbahçe ama gol Semih'ten geldi. Uğur'un kullandığı sol kanattan üretildi çoğu pozisyon. Partizan ise kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. İlk maçta olduğu gibi bu maçta da Diarra etkiliydi. Savunmayı oldukça zorladı ve ceza sahasını epey karıştırdı. İlk yarıda Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile kapandı.

İlk yarıda bulduğu gol ile rahat oynayan Fenerbahçe. İkinci yarının başlarında Güiza'nın ortasında Alex ile golü bulunca epey rahatladı. 60. dakikadan sonra rakibinin üstüne gelmesine izin verdi geriye çekilerek. Rakipte çok adamla gelmeye başladı Fenerbahçe ceza sahasına. Defansta boşluklar vermeye başlayınca Partizan, Fenerbahçe etkili glemeye başladı ama farkı açacak golü bir türlü bulamadı. Partizan'ın frikik golünü yukarıda anlatmıştım zaten. 90 tabir edilen yere yolladı topu Tosic ve fark 1'e indirdi. Son 10 dakikaya Fener hiçte rahat girmedi. Partizan yine ataklarını sıklaştırdı ama gol gelmedi. Son düdükle beraber Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak Devler Ligi'ne adını yazdırdı.


Aragones'in ikinci yarının başında Uğur-Gürhan değişikliği çok yerindeydi. Gürhan'ı her Fenerbahçe yazımda öve öve bitiremem. Girer girmez takıma hareketlilik getirdi. Ayrıca 71. dakikada yine Aragones'in Semih-Önder değişikliğide güzeldi. Defansı daha sağlama aldı ama golde bu dakikadan sonra geldi. Semih büyük fedakarlık yaptı. Akşam maçtan önce spor sitelerinde gezinirken Fenerbahçe'nin yeni oyuncusunu gördüm. Yarın geliyormuş herhalde imzaya. Birazdan hakkında bir şeyler karalayacağım.

Ayrıca Fenerbahçe 3. torbada yer alıyor ve kura çekimide saat 19:00 civarı başlayacak. Star naklen verecek. Bugün akşam grupları değerlendiren bir yazıda yazacağım.

Son olarak severek takip ettiğimiz blog olan Aceto Balsamico'nun yaratıcısı olan Bülent Timurlenk ağabey bugün 20:45'te kuraları HaberTürk'te değerlendirecekmiş. Sakın kaçırmayın..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel maçtı. beraber izledik mustafayla. babanın gol sevinci görülmeye değerdi :)

aceto ustadı izleriz. bilgi için saol mustafa.