Biri Amerika'yı Durdursun!


Amerika fazla oluyor artık. Bugünde Litvanya'yı ezip geçtiler. 120-84. Gerçekten ilk çeyrekte ve fark 9'a indikten sonra inanılmaz bir oyun oynadılar. Her topa atlamadıkları zaman nasıl savunma yapacaklarını gösterdiler ki , fark 9'a indikten sonra 30'a kadar çıkardılar ; bunuda savunmanın tetiklediği hızlı hücumlarla yaptılar. Wade'in 3. çeyrek sonu , 4. çeyrek başı yaptıkları ve vurduğu değirmen aleyoop inanılmazdı. Zira ilk çeyrekteki inanılmaz farkta Kobe Jasi'ye inanılmaz bir savunma yaptı. İsimlerin üzerinden neler yaptıklarını değerlendirerek geçmek gerekirse;

-Jason Kidd: Hala istenilen seviyeye gelemedi Kidd. Takımın saha içi lideri ve topun paylaştırıcısı olması beklenen Kidd , henüz bu sorumluluğa almadı.

-Kobe Bryant: Harikaydı. Hem savunmada Jasikevicius'u kilitledi hemde hücumda gerektiği anlarda çok etkiliydi. Kidd'in yapması gereken liderliği şuana kadar o yapıyor. İlk yarıdaki aleyoop'u inanılmaz bitirdi.

-LeBron James: Açık alanda inanılmaz , bildiğiniz gibi yani. Takımın savunma gayreti onada yansımış ve o da iyi savunma yapıyor.

-Carmelo Anthony: Hücumda napıcağı belli olmuyor. İlk iki maçın aksine bugün pek aktif değildi.11 sayısının dışında , yapması gerektiği gibi ribaundlara çok yardım etti.

-Dwight Howard:İlk defa onu beslediler bu kadar. O da gereğini yaptı tabi. Özellikle ilk çeyrekte çok etkiliydi , Kidd ve LeBron iyi beslediler onu. Avrupanın en güçlü oyuncularından biri olan Javtokas'ı anında faul problemine soktu.

-Deron Williams: İkinci çeyrekte Paul'un direksiyonu ona bırakmasıyla şovunu yaptı. Avrupa standartlarında bir guarda göre çok güçlü olduğu için pozisyonları çok rahat bitirdi.

-Chris Paul: Deron Williams'la beraber oynadığı anlarda bu sefer direksiyonu Williams'a bıraktı. Bu maçta çok ön planda değildi. Ancak alan savunmasını açmak konusunda Amerika'nın güvendiği isimlerden biri. Oyun sıkıştığında çok önemli işler yapıyor. Wade'in aleyoop'undaki pası güzeldi.

-Dwyane Wade: Benchten gelmesine rağmen maçın en skoreriydi. Özellikle üçüncü çeyrek sonunda tam bir resital sundu. Sakatlığının hiçbir etkisi kalmamış belli ki ve kendiside basketbola çok aç. Çok faydalı oynuyor.

-Michael Redd: Köşeye top geldim mi affetmiyor. Amerika için hücumda fark yaratacak isimlerden biri , şutunu isabetli atması sevindirici Amerika adına.


-Chris Bosh: Aldığı süreleri çok olumlu kullandı , ancak hala tek uzun olarak oynayamayacağını düşünüyorum. Onun tek uzun olarak kaldığı sürede Litvanya özellikle hücum ribaundlarında etkiliydi.

-Carlos Boozer: Hala kendinde değil. Topu çalıp vurduğu smaç dışında yine oyunda yoktu. Büyük ihtimal ana rotasyonun dışında olacak. Olası bir faul problemi veya sakatlık dışında kendisini kadroda göremeyeceğiz.

-Tayshaun Prince: Ana rotasyonun dışında kalması beklenen bir diğer isimde Prince. Ancak Prince o kadar profesyonel ki oyuna girdiği anda işini yapmaya başlıyor. Bugünde cezaları kesti , Redd'in kötü olup Amerika'nın alana karşı zorlandığı anlarda oyunda görebiliriz.

Litvanya'da ise sadece Kaukenas ayakta kalabildi. Amerika'nın baskısından soğuk kanlılıkla çıkan Kaukenas skor üretme anlamında da takımını sırtladı. Jasikevicius ve Siskauskas'ın inanılmaz hayal kırıklığı yarattığı maçta Litvanya'yı organize eden isimdi.

Amerika Maç Yazıları

0 yorum: