Antalyaspor 2 - 3 Beşiktaş


Güzel bir kapanış maçı oldu gerçekten. Son 15 dakikada bulduğumuz gollerle galip geldik. İlk haftayı kayıpsız geçirmek sevindirdi bizi. Takımımızı ilk maçında yalnız bırakmak olmazdı tabi. 2-0 olunca ne diye geldim lan oturur Roma-İnter maçını izlerdim dedim. O maçıda bekledim gece yatmadım ve %100 Futbol'dan sonra izledim. Telelig'den sonrada olabilir. Sonra 3-2 galip gelince artık her hafta maça gidecem dedim kendi kendime..

Şahsen ben Antalyaspor'dan atak bir futbol başlangıcı beklemiyordum. İlk dakikalardan ilk gol gelene kadar kalemizi abluka altına aldı Antalyaspor takımı. 10. dakikada defanstan çıkan Bieniuk, Uğur Kavuk'un sağ taraftan kullandığı kornere savunma müdahale edemeyince topu önünde buldu ve top yere düşmeden düzgün bir vuruşla Rüştü'yü avladı.

Antalyaspor takımında özellikle Serge denen oyuncuyu beğendim. Bir de gol attı zaten. Yine bu golü duran toptan daha doğrusu kornerden yedik. Yine Uğur'un ortasında Bobo defans için yardıma geldi, ayağının dışıyla topa vurmaya kalkınca ıskaladı ve Serge'de topu önünde buldu, golüde yaptı. Antalyaspor taraftarları galibiyeti kutlamaya başlamışlardı daha ilk yarıda. Soyunma odasına 2-0 yenik gittik.


Antalyaspor takımı 90 dakika boyunca durmadı ve devamlı koştu. Beşiktaş'ın rahat oyun kurmasına izin vermedi. Antalyaspor'un özellikle yabancı oyuncularını çok beğendim. Bu sene kulüpler yabancı futbolcu konusunda çok iyiler. Kaliteli yabancılar bulup getirmişler. Serge, Joseph ve Zitouni'yi çok beğendim. Süper ötesi bir maç çıkarttılar bana göre.

Beşiktaş cephesinde en etkili futbolcu Kaptan Delgado idi. Bu sene Delgado'nun senesi olacak sinyalini verdi. Takımını oyuna ortak etmek için elinden gelen herşeyi yaptı. Ertuğrul hoca Bobo'yu kesmemek için ve Holosko'yu da onbire almak için yine Holosko'u sağ kanada çekti. Saç baş yoldurttu bize. Çok etkisizdi. Nasıl 90 dakika Holosko'ya dayandı Ertuğrul hoca anlamadım. 36. dakikadaki ilk değişikliğinde Aydın yerine Holosko'yu çıkartsaydı işimiz son dakikalara kalmazdı. Baktı oyuncu değiştirecek en genç Aydın sen çık oğlum diyor. Holosko'yu çıkaramazdı zaten. Eğer maçı kazanmak istiyorsa o zaman en kötü kimse onu kesmesi lazım hocanın. Yerine giren Serdar ters ayak olmasına rağmen sol kanatta çok çalıştı. Muhteşem bir yetenek. Helal olsun sana çocuk.

İlk yarıda ortaya çok iyi futbol koyamadık ama yinede ataklarımız oldu. Cisse, Delgado ve Holosko ile girdiğimiz pozisyonları cömertçe harcadık. Soyunma odasında hoca çocuklara iyi fırça atmıştır kendilerine gelsinler diye. Antalya takımı sahadan sildi ya. Yazının sonunda Beşiktaş'ın ideal 11'ni de yazacağım.


Antalyaspor doğal olarak ikinci yarıyada atak futbolu ile başladı. Sonra bulduğu iki golün rahatlıyla herhalde takımın hepsi birden defansa çekildi. Beşiktaş üstüme gelsinde gol atsın diye bir hava yarattı. Skor rahatlığı ile geriye çekilen takım her zaman gol yer genelde de mağlup olur. Geçen seneden bir çok örnek var. İstanbul BŞB-Fenerbahçe arasında 2-2'lik skorla biten maç ilk aklıma gelen maç. Yarı sahasından çıkmaya niyetli olmayan Antalya karşısında tek kale oynamaya başladık. İkinci yarı baştan sona bizim kontrolümüz ve üstünlüğümüz ile geçti. Rakip kaleyi abluk altına aldık ve sonuçta 3 tane gol bulduk.

90. dakikada gelen golün öncesideki pozisyon ilginç. Orada top direkten dönüyor ve gelip kalende gol oluyor. İşte futbol bu diyesi geliyor insanın.

Delgado'nun 29. dakikada üç kişiyi çalıma dizip Holosko'ya verdiği pas bence maçın en iyi hareketiydi. Pozisyonu Holosko cömertçe harcadı.


Geçtiğimiz sezonun en iyi oyuncularından olan Tello hazırlık maçlarında olduğu gibi sol bekte başladı. Bunda 6+2 kuralının büyük etkisi var. Lizbon'da sol bek oynamış zamanında ondan dolayı zorluk çekmez diyorlardı ama öldü resmen çocuk ya. Ayıptır hocam yapmayın etmeyin lütfen. Antalyaspor'un ilk yarıdaki tüm atakları buradan geldi. Tello burada çok sırıttı. Öve öve bitiremediğim Sergi fizik üstünlüğü ile Tello'yu ezdi. İleriki zamanlarda yine İbrahim Üzülmez'e döneceğimizden şüphem yok. Sol kanada Tello geçince yine eski iyi performansını ortaya koyacaktır. Hatırlıyorum bir postumda Emre Özkan'dan bahsetmiştim. Onu kazanırsak İbrahim Üzülmez'den falan kurtulmuş olacağız.

Ayrıca Ertuğrul hoca Ali Tandoğan'dan iki senedir sağ bek yaratmaya çalışıyor. Olmaz hocam. Acaba Serdar Kurtuluş niye oynamıyor ki, büyük ihtimalle sakat ya da kondisyon eksiği var. İbrahim Toraman oraya yerleşti mi bizim için daha iyi olacaktır. Hücum ağırlıklı bir oyuncu Tandoğan.

Yenik durumdayken Uğur'u çıkarıp yerine Mert Nobre'yi almak çok akıllı bir işti. Bu konuda ben dahil bir çok kişi Ertuğrul hocayı tebrik etmiştir. Gerçi bu riski almak zorundaydı ama neyse işte.


Demirören'e gelen yabancı maddenin nereden geldiğini çözemedim :) zaten ondan sonra kalktı şeref tribününden ayrıldı. Maç bitmedende hastaneye gitmediği söyleniyor. Herkes tepkiliydi. Para cezası ya da saha kapatma cezası kesinlikle gelir.

Nobre'de kırıp olabileceği söyleniyor. Demirören'de Nobre gelmeden uçağı kaldırmam demiş. Uçakta parti vardır büyük ihtimalle :)

İdeal onbirimi yazıp yazıyı noktalıyorum. Bence şu anki sistem çift önliberolu olan tam Beşiktaş'a göre. Ama oyuncu konusunda büyük yanlışlıklar var. Eğer bu takımda tek forvet oynanacaksa ki bence bu doğru. Bu oyuncu kesinlikle tartışmasız Holosko olmalıdır. Nobre ve Bobo'nun karışımı bir oyuncu.

Rüştü
İbrahim Toroman
Sivok (Gökhan Zan)
Zapotacny
İbrahim Üzülmez (Emre Özkan)
Cisse
Uğur İnceman
Serdar Özkan
Delgado
Tello
Holosko

Bobo kardeşim kusura bakmasın ama bence en ideal onbir budur. Serdar yerine Ekrem takviyesi. Holosko yerine Nobre takviyeleri ile süper bir takım olur çıkarız.

PS: Nobre Siroki maçında oynayamayacakmış :(

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çok süper bir maçtı.

Adsız dedi ki...

mustafa biladerim sezon öncesi bir beşiktaş yazısı yazacam demiştin ve yazmadın. galiba unuttun herhalde. sürekli beşiktaş yazmanı isterim. takım hakkındaki bilgin gerçekten çok iyi. tespitlerinde öyle.

çok enteresan bir maç oldu. bencede her zaman skora yatıp geriye çekilen takım gol yer hatta mağlup bile olur.

son paragraftaki kadronu beğendim hocam. cisse'nin geçen sene tek başına neler çektiğini düşünürsek çift ön liberolu sistem tam bizim takıma göre. aynen üzülmez ile sol beki bu sene yine götüreceğiz. ben sağ beke serdar'ı düşünüyorum toramandan önce. eğer sakatsa tabi toraman olmalı. göbeğe gelirsek zapotacny kesin oynamalı. yedek kalacaksa sivok kalsın. eğer serdar sağda oynayacaka toraman göbekte oynasın. aman gökhan oynamasın ya. adamı çıldırtır.

ben bi tek forvet konusunda katılmıyorum sana. mert nobre holosko'dan da iyi gider oraya. bobo'nun oynamaması konusunda hem fikiriz zaten. çok yıpranıyor tek başına.

yazı için teşekkürler. parmağına sağlık..

Mustafa dedi ki...

unuttuk ya o yazıyı neyse artık diğer yaza kaldı :)

Adsız dedi ki...

ben çift ön liberolu sistemin bize göre olduğunu düşünmüyorum.eğer oynatılmaya devam edilirsede cisse'nin bence orada yeri yok.uğur'u çok beğenen biriyimdir. cisse'ye yardım ettiği ve yükünü hafifletti doğrudur ama orada sivok oynasa bence daha iyi olur. benim kadrom böyle olur du hocam;

Rüştü
Serdar Kurtuluş
Zapotacny
Toraman
Tello
Uğur
Sivok
Serdar Özkan
Delgado
Aydın
Bobo