Fenerbahçe'nin Ön Libero Adayları ve Elindekileri

Xabi Alonso
Pazartesi gelecek diyorlar. Kokusu çıkar yakında. Fener'in iki rakibi vardı biri Juventus ama onlarda Sevilla'dan Poulsen'i alarak aradan çekildiler. Diğeride İnter idi ama onlarda önceliği Muntari'ye verdiler ve Fenerbahçe tek kaldı. Liverpool, Gareth Barry'e kaynak hazırlamak için Alonso'yu takımdan gönderecek gibi, kalırsada süpriz olmaz. Benim güvendiğim topçulardan eğer Fener alırsa çok iyi iş yapmış olur.

Gökhan İnler
Fenerbahçe'de zaten öncelikli hedef Aurelio'nun boşluğunu doldurmak. Şu anda bi yabancı kontenjan sıkıntısıda var. Önceki yazıda Mehmet Topal'ın yanına Gökhan'ı eklemeyi unutmuşum şimdi yazarken aklıma geldi. Euro 2008'de göz kamaştıran bir futbol sergiledi, sene 2004 idi galiba Gökhan Fenerbahçe'ye öneriliş ama o zamanın teknik patronu Daum bundan bi cacık olmaz diye yollamış hemde ücretide 400 bin euro imiş. Şimdi Udinese 5 milyon euro'dan aşağı inmiyor. Newcastle'ın gündeminde alacaklar gibide. Bayadır Gökhan haberlerinde ses soluk yoktu ama başlık ön libero adayları olunca Fenerbahçe ile anılan herkesi yazmaya çalışacağım.

David Albelda
Valencia bırakmıyoruz diye bir açıklama yapmış ama borç batağındalar. Fenerbahçe 5-10 milyon euro arasında bi bonservis bedeli verirse Valencia gözü kapalı kabul eder gibime geliyor. Yanılmıyorsam geçen sezon Canizares ile beraber kadro dışı kalmıştı. Dikkat edilirse neredeyse bütün adaylar İspanyol, Aragones hepsini iyi tanıyor ve özenle seçerek yönetime bu bu alınsın diye talimat veriyor. Ben severim kendisini, öyle çok da iyi bir oyuncu değil ben üstte yazdıklarımı Albelda'ya tercih ederim. Nedeninide söyliyeyim, 2 senedir ben kendisini ortalıklarda göremiyorum.

Marcos Senna
Ben Senna'yı geç keşfedenlerdenim. Gerçi yıldızıda geçen sene parladı, kaptanlığa kadar yükseldi. Aurelio'nun yaptığı bütün meziyetler ondada mevcut. Villareal belki Şampiyonlar Ligi'nde olmasaydı bu teklif ona cazip gelebilirdi ama burada daha uzun yıllar oynayacağını söylemiş. Gazetelerde ve internet sitelerinde Xabi Alonso'dan bile fazla yazılıp çizildi ismi. Euro 2008'de ki performansı ile göz doldurdu. Son teklifte kulübe 10 milyon euro, oyuncunun kendisinede senelik 3,5 milyon eurodan 3 senelik kontrat önermişler ama Senna kabul etmemiş. Villareal ile Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak istiyormuş. Bundan sonra gitmek isterse ismi daha büyük kulüplerle anılır.
Gonzalo Colsa
Son olarak Fenerbahçe'nin gündemine Colsa girmiş. Neydir, kimlerdendir, nasıl oynar hiç maçını izlemedim ama Dede önerdiyse eğer bir bildiği vardır. Güiza'nın takım arkadaşı imiş. Mallorca'nın maddi sıkıntısı çözümlendi mi bilmiyorum ama bu teklifide kabul ederler gibime geliyor. Teknik ve hızlı bir oyuncu imiş. Bonservis bedeli ise 5 milyon euro imiş, kulübü ile olan sözleşmesi 2012'de bitiyormuş.

Bunlarda elde olan oyuncular;

Emre Bölezoğlu
Tam bir kapalı kutu. Zamanında Galatasaray'da iken İnter yerine başka bir kulübe gidseydi kendini daha iyi gösterirdi diye düşünüyorum. O zaman ki İnter bambaşkaydı. Neyse sonra bi Newcastle macerası başladı ondada ismini çok az duyduk. Ya oynatmadılar ya da sakat olduğu için oynamadı. Şimdide Fenerbahçe'ye geldi. Bakalım burada kendini gösterip yükseliş yapabilecek mi? Aziz Yıldırım ona kol kanat gerdi, bakalım başarılı olabilecek mi? Newcastle'a verilen bonservis bedelide bir hayli fazla. 4 senelik imzaladı bilmeyenler için..

Claudio Maldonado
Şilili'yi öve öve bitirememişti Alex. Geçen sezonun ortasında geldi tam hazır derken sakatlandı ve öyle böyle oynamadan yarım sezon geçirdi. Şimdide göndermek için kulüp arıyor Fenerbahçe. Güney Amerika'nın en iyi ön liberolarından biri diyorlarda, bende Fenerbahçe tam isabet bi futbolcu almış dedim. Ofansif özellikleride varmış ama ben sağlam oynayan, kanatlara pas dağıtan bir oyuncu tipi gördüm Maldonado'da. Alex'in bi demeci aklıma geldi ve güvensem mi diye düşündüm.

"Zamanında Deivid'e de ben kefil olmuştum ve herkes onu eleştiriyordu ama geçen sezonki futbolu herkes tarafından alkışlandı. Ben Maldonado'ya da kefilim. Güney Amerika'dan gelip burada bir anda herşey normalmiş gibi oynamak zor, uyum problemini atlattı mı herşey daha güzel olur" demiş zamanında..Göndermezlerse göreceğiz Alex efendi.
Selçuk Şahin
Bel fıtığı problemi vardı Selçuk'un ondan dolayı önceki senelerde pek katkı göremiyorduk kendisinden. O problemleri halleti galiba 2006 senesinden belli düzenli olarak forma şansı buluyor. Argones'in elde olan oyunculardan en güvendiği isim galiba hep hazırlık maçlarında onla başlıyor. Ben bir türlü maçlardaki oyunu ile kendisine ısınamadım. Çok fazla top kaybediyor, bu da geçen sene Fenerbahçe defansı için sorun olmuştu. Bakalım bu sene neler yapabilecek..

Deniz Barış

2005 senesinde karısının ölümü ile 2 çocuğu ile yalnız kaldı. Doğal olarak bu futbolunda olumsuzluklarada yol açtı. Yoksa bu olay olmadan önce çok iyi maçlarda çıkarıyordu. Gerçi Zico'nun en güvendiği adamlardan biriydi onu geride oynatıp Marco'nun daha fazla ileri çıkmasını istiyordu ama geçen sezon pek fazla bi katkı alınamadı kendisinden sakatlığı yüzünden. Gelen haberlere göre sağlam bir şekilde dönmüş takıma. Performansını en merak ettiğim futbolculardan biri..

Uzun bir yazı oldu. Kafanızı şişirdiysem özür dilerim. Bugün Fenerbahçe haberi yazınca Fenerbahçe'den devam edeyim dedim. Allah izin verirse Beşiktaş'ın bi ön inceleme yazısını yazacağım.

0 yorum: