Değişiklik iyi midir?

2D zamanlarından beri Prince of Persia'nın her türlü oyununu bulduğumda kaçırmam, açar en azından 15-20 dakika oynarım. Yeni çıkacak oyununu da bilmem kaç yıldır bekleyenlerdendim. 3D kariyerine PoP: Sands of Time ile gayet iyi bir başlangıç yamış olan seri Warrior Within ve The Two Thrones ile aksiyonun dibine vurmuştu. Bu yeni oyunda da o tür şeyler bekliyordum fakat olmamış. E3'te ortaya çıkan videolar ve yapımcı açıklamaları gösteriyor ki oyun tamamiyle değişmiş.

En başta grafik motorunu değiştirmiş yapımcılar. Cell Shade denilen çizgi film tarzı grafiklere geçmişler ki hiç sevmedim! Daha sonra oyunun en önemli özelliği toplu katliamı ortadan kaldırmışlar. Yani artık öyle dal herkesin arasına hepsini biç taktiği yok. Dolayısıyla eskisi gibi kombolar da yoktur diye düşünüyorum. Yapımcılar artık oyunda birebir mücadelelerin daha fazla görüleceğini söylemişler. Oyunda gördüğüm bir başka değişiklik ise oyun tarzına gelmiş. Maymun yeteneklerini saymazsak eskiden daha gerçekçiydi Prens. Şimdi ona bir "hayalet kadın" yardımcılık ediyor. Oradan oraya uçuyor. Kocaman dev bossları oradan oraya fırlatıyor, havada dans ediyor. Tıpkı Devil May Cry oyunlarındaki gibi.

Uzun lafın kısası olmamış bu sefer. Bilemiyorum herkes ne düşünüyor acaba bu sefer değişiklik iyi olmamış gibi... Umarım oyun çıktığında buraya yeni bir özür yazısı ile dönerim.

İlgili videoyu buradan izleyebilirsiniz.

0 yorum: